skip to Main Content

Välkommen till VFF Pension

Välkommen till VFF Pension

Välkommen till VFF Pension. Här på webbplatsen har vi samlat det mesta du behöver veta om Volvo Företagspension och vår verksamhet. Skulle det vara något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss.

Marie Hagstedt, VD

Mina sidor

När du loggar in på dina egna sidor kan du se alla detaljer om ditt sparande hos oss. Här loggar du in enkelt med Bank-ID.

Kontakta oss
  • vff@volvo.com
  • 031-66 12 10
    Telefontider: mån-tors 9-11 samt 13-16, fre 9-11 samt 13-15
  • Götaverksgatan 2
  • M2.7, 405 08  Göteborg

Alternativ ITP-T10

Tjänstemän med en pensionsmedförande lön över 10 inkomstbasbelopp kan, om arbetsgivaren tillåter, välja en annan försäkring för sin ITP än den traditionella varianten. Fr o m 2011 är VFF Pension inte längre valbart för alternativ ITP.

Du som har din Alternativa ITP-T10 försäkring förvaltad hos VFF Pension kan välja att flytta ditt försäkringskapital till en annan pensionsförvaltare om utbetalning inte påbörjats.

Den administrativa avgiften för flytt är 0,25 % av försäkringskapitalet, dock lägst 800 kr.

Den årliga avgiften på pensionskapitalet är 0,3%.

I samband med flytt av försäkringskapitalet görs marknadsvärdesjustering om konsolideringsgraden är under 100 %, det innebär i så fall att försäkringskapitalet i din försäkring minskas. När försäkringskapitalet är flyttat kan du inte ångra dig och VFF Pensions ansvar har upphört.

Vi har en uppsägningstid på tre månader räknat från månaden efter att fullständiga handlingar inkommit till oss. När försäkringskapitalet är flyttat kan du inte ångra dig och VFF Pensions ansvar har upphört.

Vid frågor om din Alternativa ITP-T10 kontakta din lokala HR-avdelning.

Back To Top