skip to Main Content

Välkommen till VFF Pension

Välkommen till VFF Pension

Välkommen till VFF Pension. Här på webbplatsen har vi samlat det mesta du behöver veta om Volvo Företagspension och vår verksamhet. Skulle det vara något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss.

Marie Hagstedt, VD

Mina sidor

När du loggar in på dina egna sidor kan du se alla detaljer om ditt sparande hos oss. Här loggar du in enkelt med Bank-ID.

Kontakta oss
  • vff@volvo.com
  • 031-66 12 10
    Telefontider: mån-tors 9-11 samt 13-16, fre 9-11 samt 13-15
  • Götaverksgatan 2
  • M2.7, 405 08  Göteborg

Avtalspension SAF-LO

Utöver den allmänna pensionen har de flesta någon form av pension genom sitt arbete. Arbetare inom privata företag som har kollektivavtal har en tjänstepension som heter Avtalspension SAF-LO. VFF Pension är inte längre valbar pensionsförvaltare för Avtalspension SAF-LO.

Du som har din SAF-LO-försäkring förvaltad hos VFF Pension kan välja att flytta ditt försäkringskapital till en annan pensionsförvaltare om utbetalning inte påbörjats.

Den administrativa avgiften för flytt är 1 % av försäkringskapitalet, dock lägst 800 kr.

Den årliga avgiften på pensionskapitalet är 0,3%.

I samband med flytt av försäkringskapitalet görs marknadsvärdesjustering om konsolideringsgraden är under 100 %, det innebär i så fall att försäkringskapitalet i din försäkring minskas. När försäkringskapitalet är flyttat kan du inte ångra dig och VFF Pensions ansvar har upphört.

För omval, flytt och mer information om Avtalspension SAF-LO samt för att ändra återbetalningsskydd kontakta Fora på tel 08-7874010 eller gå in på deras hemsida www.fora.se.

Back To Top