skip to Main Content

Välkommen till VFF Pension

Välkommen till VFF Pension

Välkommen till VFF Pension. Här på webbplatsen har vi samlat det mesta du behöver veta om Volvo Företagspension och vår verksamhet. Skulle det vara något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss.

Marie Hagstedt, VD

Mina sidor

När du loggar in på dina egna sidor kan du se alla detaljer om ditt sparande hos oss. Här loggar du in enkelt med Bank-ID.

Kontakta oss
  • vff@volvo.com
  • 031-66 12 10
    Telefontider: mån-tors 9-11 samt 13-16, fre 9-11 samt 13-15
  • Götaverksgatan 2
  • M2.7, 405 08  Göteborg

VFF Pension ändrar prognosräntan för PLUSpension

För att anpassa till rådande låga ränteläge har VFF Pension beslutat att från den 1 januari 2021 sänka prognosräntan för PLUSpension till samma nivå som våra övriga försäkringar. Prognosräntan är den ränta som används för att beräkna framtida ej garanterad återbäring.

För PLUSpension sänks prognosräntan från 2,5 % till 2 %. Efter ändringen har vi samma prognosränta för alla våra försäkringar, Volvo Företagspension, Avtalspension SAFLO, Alternativ ITP-T10 och PLUSpension.

Sänkningen av prognosräntan påverkar inte garanterad pension per månad. Däremot kommer beräknad återbäring per månad att bli lägre i och med att vi sänker prognosen för framtida återbäring. Då alla försäkringar räknas upp med faktisk återbäring vid varje årsskifte så kommer inte heller totalt utbetald pension under utbetalningstiden att sänkas, utan hela försäkringskapitalet kommer att betalas ut från din försäkring.

När det gäller ditt försäkringskapital så påverkas det inte av prognosräntan. Försäkringskapitalet växer varje dag med den återbäringsränta som gäller, för närvarande 3 % för Volvo Företagspension och 5 % för Avtalspension SAFLO, Alternativ ITP-T10 och PLUSpension.

Back To Top