Skip to content

Hur ska ni fira Tjänstepensionens dag?

Tjänstepensionens dag 27 september är ett tillfälle för dig som arbetsgivare att uppmärksamma dina anställda på en viktig och värdefull förmån – som de kanske inte tänker på.

Få anställda känner till att de har tjänstepension – trots att tjänstepensionen utgör en betydande del av den totala pensionen.

Inför Tjänstepensionens dag vill vi på VFF Pension inspirera dig som arbetsgivare att informera dina anställda om denna viktiga och värdefulla förmån. Gör onsdag 27 september till en dag att fira!

(Tips: En rejäl bit tårta till fikapausen är både trevligt och pedagogiskt.)

Information och stödmaterial online

Nedanstående webbplatser innehåller information och verktyg som ökar uppskattningen och förståelsen för den tjänstepension som ingår i anställningen:

  • tjanstepensionensdag.se finns såväl tips för anställda som stödmaterial för arbetsgivare, bl a i form av förslag på mejltexter och intranätsartiklar.
  • minPension.se ger arbetstagaren en samlad bild över hela sin intjänade pension, inklusive tjänstepensionen. Här finns även verktyg för att räkna ut, och planera olika scenarier för, sin framtida pension.
  • Sajten avtalat.se har samlat information och vägledning kring kollektivavtalad tjänstepension, riktad både till arbetsgivare och arbetstagare.
  • vffpension.se finns all information om Volvo Företagspension, som är den extra tjänstepension som förvaltas av oss på VFF Pension.

Informationsmöte på plats hos er

Vill du att vi besöker er arbetsplats för att informera om pensionsfrågor, så ställer vi gärna upp. Du är också välkommen med dina frågor genom att mejla till vff@volvo.com eller ringa oss på 031-66 12 10.

Back To Top