skip to Main Content

Välkommen till VFF Pension

Välkommen till VFF Pension

Välkommen till VFF Pension. Här på webbplatsen har vi samlat det mesta du behöver veta om Volvo Företagspension och vår verksamhet. Skulle det vara något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss.

Marie Hagstedt, VD

Mina sidor

När du loggar in på dina egna sidor kan du se alla detaljer om ditt sparande hos oss. Här loggar du in enkelt med Bank-ID.

Kontakta oss
  • vff@volvo.com
  • 031-66 12 10
    Telefontider: mån-tors 9-11 samt 13-16, fre 9-11 samt 13-15
  • Götaverksgatan 2
  • M2.7, 405 08  Göteborg

VFF Pension ändrar prognosräntan

För att anpassa till rådande låga ränteläge har VFF Pension beslutat att från den 1 januari 2020 sänka prognosräntan. Prognosräntan är den ränta som används för att beräkna framtida ej garanterad återbäring. För Volvo Företagspension, Avtalspension SAFLO och Alternativ ITP T10 sänks prognosräntan från 2,5% till 2%. För PLUSpension sänks prognosräntan från 3% till 2,5%. Den högre prognosräntan för PLUSpension beror på att den har ett större överskott.

Sänkningen av prognosräntan påverkar inte garanterad pension per månad. Däremot kommer beräknad återbäring per månad att bli lägre i och med att vi sänker prognosen för framtida återbäring.

När det gäller ditt försäkringskapital så påverkas det inte av prognosräntan. Försäkringskapitalet växer varje dag med den återbäringsränta som gäller, för närvarande 6 % för Volvo Företagspension och 9 % för PLUSpension, SAFLO och T10.

Back To Top